Hoorens koffie

Al enige tijd leggen we contacten met partners die ons kunnen voorzien van eerlijke, ambachtelijke producten. Aangezien koffie een belangrijk onderdeel van De Dikke Ziel is, is ook de koffieleverancier een belangrijke schakel in het geheel.

Voor onze koffie en thee werken we samen met Hoorens koffie. Een familiale, lokale en kleinschalige koffiebranderij. De branderij in de tuin van het ouderlijk huis bevindt zich in Sint-Maria-Oudenhove en bestaat sinds 1928. Het zijn nog steeds de (klein)kinderen die de branderij runnen.

Zaakvoerster Eveline Hoorens staat in de winkel; een fijne, gezellige dame met heel veel kennis van koffie en zijn smaken.
Voor De Dikke Ziel kozen we voor hun Panamajumbo koffie Mélange. Deze heerlijke koffiemélange van 100% Arabica is gecreëerd naar aanleiding van het huwelijk tussen Eveline Hoorens en Panamarenko. Eveline en Panamarenko namen de Maragogype als basis en combineerden deze met andere schitterende Arabica bonen. Het resultaat is een uitgebalanceerde mengeling van mooie volle Latijns-Amerikaanse koffiebonen die zorgen voor een waar feest van de smaakpapillen! Zacht in het begin en zwoel op het einde.
De Maragogype boon die als basis dient voor deze mélange is eerder moeilijk te vinden (enkel te oogsten op +1000m) en is de grootste boon ter wereld, hierdoor wordt ze ook wel de olifantboon genoemd. Hij staat bekend voor zijn uitzonderlijke verfijnde smaak.

Onderstaand filmpje geeft je een inkijk in een Maragogype plantage. Ook al benieuwd naar zijn smaak?

Bezoek de website van Hoorens koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.