Ons verhaal

Fannie en Alex. Al 45 jaar lang broer en zus in een nest van vijf. Opgegroeid tussen brocante en planten én een voorliefde voor authentieke elementen.

Fannie heeft er een rijke ervaring opzitten in hulpverlening en buitengewoon onderwijs.
Alex geeft overdag het beste van zichzelf in het ondersteunen van leerlingen met leernoden… maar heeft daarnaast ook een grote passie voor letterpress en alles wat met drukwerk te maken heeft.

Fannie is gehuwd met Dirk Vercauteren, vleesgroothandelaar.
Samen zijn ze eigenaar van het pand in de Slachthuisstraat 68 te Gent. (schoon)vader zaliger hield er in de jaren 80-90 wekelijks markt samen met andere handelaars nadat het tegenoverliggende slachthuis ter ziele ging. 

In de zoektocht naar een naam voor ons project kwamen we op “de dikke ziel” Dit is een oude benaming voor het  kleinhoofd. Het beste gebraadstuk van de koe. We vinden in deze woorden de rijke geschiedenis van de vleeshandel terug maar het verwijst ook naar ons komend concept, naar onze passie voor authenticiteit en pure ambacht. 

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. En soms bieden nieuwe opportuniteiten zich niet zomaar aan,  maar komen ze net omdat je er mee aan de slag zou gaan. 

Tijdens de Gentse Feesten in 2022 openden we De Dikke Ziel als een pop up.  Op 14 juli 2023 openen we opnieuw: deze keer opnieuw tijdens de Gentse Feesten, maar ook erna. 

Tijdens de Gentse Feesten ben je elke dag welkom tussen 11 tot 20 uur.  Na de Gentse Feesten zullen we sowieso open zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag.  Voor het meest recente nieuws verwijzen we je graag naar onze social mediapagina op Facebook en Instagram.

Warme groet!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.