Bereikbaarheid De Dikke Ziel

Velen vragen mij waar De Dikke Ziel, Slachthuisstraat precies gelegen is en ‘Mogen wij in de straat met een auto gezien Gent een LEZ is‘? Het antwoord is zoals vaak: ja en nee! De Slachthuisstraat is toegankelijk met de auto, maar met een auto die niet aan de normen voldoet, mag je de Slachthuisstraat niet in.
Tijdens de Genste Feesten is het sowieso niet zo’n goed idee om met je wagen te dicht bij het centrum te komen. Maar, niet getreurd, er zijn tal van alternatieve mogelijkheden en met eender welke wagen is het maximum 500m stappen vanop de B-Parking Gent-Dampoort!

Kom met de fiets!
Kom met de fiets! Vanuit Wetteren, Melle, Heusden, Destelbergen etc is het heerlijk fietsen langs de Schelde Dijk. Komende vanuit Wetteren rijd je langs de Nijverheidskaai zo goed als tot aan de ring van Gent waar de slachthuisstraat een zijstraat van is.

Kom met het openbaar vervoer!
Wie met het openbaar vervoer komt, kan tot aan de Dampoort komen (met trein of bus) en vandaar uit is De Dikke Ziel op wandelafstand. Google maps vertelt me dat het slechts 750 meter is.

Kom met de wagen!
Wie met de wagen naar Gent komt, kan sowieso het centrum niet in tijdens De Gentse Feesten. Parkeren kan je op de B-Parking van Gent-Dampoort. Deze ligt nog buiten de LEZ-zone, dus voor iedereen bereikbaar.

De Slachthuisstraat is een toegangsweg naar de feestzone. Dat wil zeggen dat we niet ìn de feestzone vallen, maar het is wel een leuke aanpalende buurt. Het Coyendanspark is fantastisch. Tijdens de Gentse Feesten zijn er ook tal van activiteiten (familienamiddagen). De keren dat ik er was met mooi weer zat het hele grasplein vol met studenten, kubb spelende gezinnen, babbelende ouders, spelende kinderen,..
Om naar uit te kijken!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.