Horeca attest

Op de site van Stad Gent vind je heel veel informatie omtrent een horeca zaak of pop-up opstarten.
Om een horeca attest aan te vragen dien je met heel wat documenten in orde te zijn (verzekeringen, FAVV, etc). Logisch. Maar of het nu over tien dagen gaat of zes maand, de mallemolen blijft of is dezelfde. De stad heeft horeca coaches in dienst. Een tweetal mensen die je wegwijs maken in wat te doen of niet te vergeten. Zij leveren ook het horeca attest af. Top. Als je overweegt om in het Gentse iets op te starten, contacteer hen zeker.
Ik had voorbije woensdag een afspraak met één van hen. Bovenop een massa tips en tricks ontving ik ook ons felbegeerd horecattest. Joepie! Daarop is te vinden van wanneer tot wanneer het pand omgevormd wordt tot horeca zaak, openingsuren, enz. De Gentse brandweer kwam eveneens langs en mits een aantal aanpassingen (het betreft immers een oud gebouw) komt dat ook dat in orde.
Enkel mijn vergunning tot het houden van een terras moet nog bekeken worden.
We ambiëren geen grote buiten bediening, maar een tweetal parkeerplaatsen voor de deur waar we het in eerste instantie wat gezellig kunnen maken of die dienst kunnen doen als trekpleister zou wel leuk zijn.
Naast dat bewuste horeca attest ontving ik ook de payconiq QR-Code deze week. Handig!
Wist je dat de Slachthuisstraat officieel niet tot de Gentse Feesten zone behoort? Het is eerder een toegangsweg naar de feestzone. Niettegenstaande er in het aanpalende Coyendanspark ook tal van festiviteiten zijn tijdens de Gentse Feesten vallen we er net buiten. Helemaal erg is dat niet, want het zou immers betekenen dat we (buiten) niet in glazen mogen serveren.

Met de laatste administratieve zaken die bijna afgerond zijn, beginnen we nu toch wel af te tellen naar het echt gaan “doen”. Spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.