Buurvrouw Kina

Kina is een kind van de Slachthuisstraat. Haar ouders hadden er reeds een zaak en Kina heeft naast De Dikke Ziel haar kapsalon sinds jaar en dag. Zij kent de buurt door en door en vertelt in het filmpje graag over vroeger en nu.
Kina kwam ook aan het woord in het boek ‘Het slachthuis Verteld/t’, een uitgave van De Buren van de Abdij. ‘Het slachthuis verteld/t’ is helaas uitverkocht maar je kan het lenen in de Gentse stadsbibliotheken. Je kan het boek ook online lezen.
https://www.burenvandeabdij.be/publ-het-slachthuis-verteld/
Binnenkort laten we ook Rafaël aan het woord, zoon van voormalig eigenaar en slager.

#gent #machariuswijk #visitgent #gentsefeesten #dedikkeziel
video: Valentijn Braeckman, Alex Braeckman en Fannie Braeckman

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.