Nieuwe Specialty-coffee: Valverde Palmichal

Sinds kort hebben we een nieuwe specialty coffee op onze kaart en in onze shop: Valverde Palmichal.
Een koffie met zoete toetsen en een volle body.
De koffie is afkomstig uit Costa Rica en is geteeld door Rodolfo Valverde en zijn familie uit de buurt van San Jose.
Je kan de koffie ter plaatse bij ons proeven of aankopen – ongemalen of gemalen. De koffie leent zich best om espresso te zetten.

Deze koffie werd gedroogd volgens het zogenaamde honey process – procédé. Daarbij blijft de mucilage (een slijmerige substantie wat onder het vruchtvlees zit) om de bonen zitten. De mucilage bevat veel suikers die bij het drogen in de boon trekken.  Dit zorgt voor een extra zoetheid, complexe fruittonen en een lange nasmaak. Het geeft meer body en aroma en een lagere zuurgraad aan de koffie. 
Alle technische details over de koffie vind je op de site van Sucafina Specialty Coffee trader. https://sucafina.com/na/offerings/valverde-palmichal-caturra-catuai-yellow-honey

Wat is Specialty Coffee eigenlijk?

Specialty coffee is kwalitatief hoogwaardige koffie met unieke smaakeigenschappen. Dit is slechts 1% van alle koffie wereldwijd. Het draait dus vooral om kwaliteit. Als koffie bij het cuppen (professioneel proeven) een score van 80 of meer behaalt (schaal van 0 – 100), mag de koffie “specialty coffee” genoemd worden.
Specialty Coffee kwam onder de aandacht in de zogenaamde Third Wave.
Wil je daar meer over weten? Bekijk dan dit filmpje:

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.