Coyendansfeesten op 17 september 2022

Op zaterdag 17 september viert de Machariuswijk feest met de Coyendansfeesten.
De Dikke Ziel zal aanwezig zijn op de rommelmartkt vanaf 13u ter hoogte van De Poolse winkel in de Slachthuisstraat. Nog enkele items uit De Dikke Ziel zullen we te koop aanbieden aan promoprijs 😉

Naast de grote rommelmarkt zijn er nog heel wat andere leuke activiteiten gepland in en om het Coyendanspark. Lees het volledige programma hieronder of op Facebook.
Jij komt toch ook eens langs?

https://www.facebook.com/events/1103707873600765

Vanaf 13 uur

BUURTBAR, RADIO GANDA EN GEKKE FIETSEN (Sint-Baafsdorp)
Het wordt een gezellige bedoening op het pleintje dankzij de BAR en het terras van ‘Het Bendeke van ‘t Sint-Baafsdorp’, de GEKKE FIETSEN voor de kinderen én onze wijkradio RADIO GANDA strijkt er neer en voorziet ons van live muziek en amusement.
Verwacht jullie ook aan een korte stop van de dolle majoretten en muzikanten van VOORUIT MET DE KUIT.

13-18 uur: ROMMELMARKT

in de Gandastraat, Adalwinstraat, Sint-Baafsdorp en Coyendanspark.

13-18 uur: KINDERDORP (De Groene Kerk & het prieeltje)

Leef je uit op het springkasteel, doe een ritje in de zweefmolen van Cirq, ga voor een nieuwe look en laat je schminken of zet een hippe hennatattoo.
Nog andere wensen? Die vervult de WensMens graag!
Eerder zin om je creatief uit te leven? Dan kan je bouwen en knutselen bij bij Das Kunst onder het prieeltje (tussen het Coyendanspark en Sint-Baafsdorp).
Voor de allerkleinsten is er een aanbod van Kinderdagverblijf ’t Sloeberken.

13u- 18 uur: NAAI-ATELIER (Coyendanspark)

Kom meenaaien met én voor een Hart voor Vluchtelingen.

14-18 uur: PETANQUETOERNOOI (Coyendanspark)

Vorm een ploegje met je buren in de straat en neem het tegen elkaar op. Misschien wint jouw team wel de Coyendans-wisselbeker? Schrijf je in voor 14 september 2022 via ldc.dehorizon@stad.gent of 09/266 88 55.

13-23 uur: HAPJES, DRANKJES & EEN GEZELLIG TERRAS (Coyendanspark)

Kom iets drinken in de ‘Herbergse’ bar en steun zo de werking van verschillende buurtorganisaties.
Hongertje? Je vindt in het park een uitgebreid aanbod aan lekkers, met liefde gemaakt door buurtbewoners en -organisaties.

16.30 – 23uur: OPTREDENS (podium Coyendanspark)

16.30: UMLAUT
Dit Gentse ensemble Umlaut brengt uit het leven geschreven songs: bric-à-brac walzen, kamikaze tango’s, verdwaalde ballades. Met een arsenaal aan instrumenten en bezieling voor meerstemmige zangpartijen creëren de spelers een unieke sound.
https://vi.be/platform/umlaut

19u30: CHAPULINES
Deze band speelt een eigenzinnige interpretatie van son jarocho, een traditioneel Mexicaans muziekgenre én is sterk geïnspireerd door ritmes en klanken uit de Caraïbische gebieden. Deze invloeden hoor je terug in hun eigen composities die ze afwisselen met nummers uit het traditionele repertoire.
https://vi.be/platform/chapulines

21u30: MOUSTASH
Polderpunk en vuil feestgedruis.
Neem een kwart liter enthousiasme, een halve kilo boem-patat, een theelepel zou’t wel een feestje kunnen worden en een Frans brood. Leg het witloof op de vensterbank en hang de broccoli aan het plafond. Verkruimel het Frans brood en rasp de kaas. Meng alles met een accordeon-mixer, snij het mengsel in lange repen met een vlijmscherpe gitaar-rif, en hang deze even te drogen aan de contrabas. Verwarm intussen de trommels op 250°C, en leg alles in een cajon op een bedje van trompet. Laat alles gedurende 75 minuten aanbranden, terwijl je de horlepiep danst: Hoppa! Hier is Moustash!
http://www.moustash.be/#info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.