De Corridor

Wie ons kent weet dat we met De Dikke Ziel eigenlijk niet aan ons proefstuk toe zijn. We runnen immers reeds een aantal jaren De Corridor te Wetteren.
Exact tien jaar geleden verloren we plots ons vader. De man bij wie het in het leven ook draaide om zijn passie te volgen, verzamelingen samen te stellen, brocante en antiek te scoren, bouwen en verbouwen, altijd maar met projectjes bezig te zijn, gezelligheid, enz. Beroepshalve was hij boomkweker / bloemist en stond hij ruim 45 jaar lang elke zondag op de (bloemenmarkt) Kouter te Gent. Als kind en tiener gingen we ontelbare keren mee om te helpen (wat na een nachtje stappen pijnlijk tegen viel) en leerden daar dus de knepen van het (planten)vak.
Zijn grote passie was bouwen en verbouwen en antiek verzamelen. Zo verbouwde hij ook de oude serres van zijn (groot)vader. Gebouwen die meer dan een eeuw oud waren. Hij droomde ervan om er in te wonen, mensen samen te brengen of iets dergelijks. Hij verbouwde alles zelf met zijn beide handen en zelf uitgevonden ingenieuze systemen die ons meermaals de wenkbrauwen deed fronsen. Hoe was hij er toch weer in geslaagd om een oude balk van honderden kilo’ vijf meter de hoogte in op zijn plaats te bevestigen zonder dat daar dan ook maar één kraan of machine aan te pas gekomen was? Het was en blijft een raadsel. Om nog maar te zwijgen van de tonnen gerief die hij verzamelde (stenen, kasseien, balken, witsteen, badkamers, hekkens, inboedel … niets was te gek of hij had het ergens liggen).
Jaren, uren en dagen heeft hij in zijn “orangerie” (want zo noemde hij de serre die hij verbouwde) doorgebracht. Plannen, ideeën, allemaal in het hoofd en nooit op papier, maar hij wist exact waar hij naar toe wilde… creativiteit met een grote C.

En toen, plots, april 2012 overleed hij midden in zijn onafgewerkte projecten. We sloegen met de kinderen, kleinkinderen en een aantal mensen rondom ons de handen in elkaar en werkten met man en macht zijn orangerie verder af. Vandaag zijn we exact tien jaar verder en runnen we reeds een aantal jaren een succesvolle vzw “In de Geest van Julien” en doopten we de serre tot De Corridor.
Het is een onthaastingsplek, waar mensen elkaar ontmoeten en we socio-culturele activiteiten organiseren. In alle bescheidenheid durf ik zeggen dat we best trots mogen zijn op ons project, de programmatie, de organisatie etc. In dit filmpje vertelt Alex over het ontstaan en het concept van De Corridor.
Broer(s), ik en een handvol vrijwilligers organiseren er zowel voor en achter de schermen het reilen en zeilen. Gaande van programmatie, drank bestellen, toog open houden, poetsen…maar vooral genieten! De mensen die we er reeds over de vloer kregen zijn stuk voor stuk bijzonder om nog maar te zwijgen van sfeer en gezelligheid 🙂 Bekijk hier onze programmatie.
Het ondernemen en vooral durven doen zit ons als gegoten.
De Dikke Ziel zal geen copy paste zijn van De Corridor, het heeft een eigen concept, een eigen verhaal, maar we gaan er wel voor met dezelfde dosis goesting!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.