De Macharius herberg en wijk

Vandaag deed ik een telefoontje naar de Herberg Macharius.
Zij bezitten een schat aan informatie en kennis over de voormalige site en buurt. Ik wilde informeren of we elkaar eens konden ontmoeten en of ik als nieuwe buurtbewoner/ondernemer misschien ook iets voor hen kan betekenen.
Een aantal jaren terug brachten ze dit boek uit waar de hele geschiedenis terug te vinden is van het oude slachthuis, vlees- en veehandelaars en zoveel meer. Uiteraard hebben wij die toen aangeschaft en is het boek hier thuis verslonden. Mijn man Dirk is als kind vele uren mee geweest naar de buurt, de vleeshal en leerde daar o.a. het hele gebeuren van koeien kopen en verhandelen.

De herberg is gevestigd in het voormalige poortgebouw dat toegang gaf tot het oude slachthuis.
Ik ben reeds een aantal keren in de herberg geweest en ik moet zeggen dat het een fantastische plek is in de Macharius wijk is. Onthaasten, mensen ontmoeten, verbinden, een kopje koffie… laat dit nu net de ingrediënten zijn die ook wij in onze Dikke Ziel willen steken.

Ik sprak met de vrijwilliger van de buurtwerking af om elkaar eens te ontmoeten.
De persoon die ik aan de lijn had, heeft een aantal jaren terug, bij de publicatie van het boek, rondleidingen gegeven en zijn kennis gedeeld over de geschiedenis van het toenmalige slachthuis.
Wie weet kunnen we dit tijdens onze openingsperiode hernemen. Wordt vervolgd…

Meer weten over de wijk Macharius Heirnis en zijn rijke geschiedenis ? Deze vind je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.